ISTORIC

lions international

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.

La initiativa lui Melvin Jones, a luat nastere in 1917, in Statele Unite, primul Club Lions. Dupa contactarea unor grupuri similare, a avut loc in 7 Iunie 1917, in Chicago, Illinois, USA, o intalnire a acestora. Noul grup a hotarat ca numele grupurilor invitate sa fie “Asociatia Cluburilor Lions” si conventia nationala a avut loc in Dallas, Texas, USA in octombrie acelasi an. Atunci au fost aprobate statutul, legile, obiectivele si un cod de etica.

Astazi, organizatia este prezenta in 178 de state ale lumii, fiind constituita din peste 45.000 de cluburi care insumeaza 1.5 milioane de membri. Sediul central al organizatiei se afla in S.U.A. la Oak Brook, Illinois.

Misiunea organizatiei este de a crea si mentine un spirit de comunicare intre oameni, prin intermediul voluntariatului, prin implicarea in comunitate si prin cooperarea la nivel international.

LIONS reprezinta abrevierea cuvintelor "LIBERTY, INTELLIGENCE, OUR NATIONS SAFETY" (Libertate,inteligenta, siguranta natiunilor noastre). Aceasta este sigla asociatiei a carei deviza este "WE SERVE !" (Noi Servim)

Suntem o organizatie cu o viziune ferma, avem o misiune clara precum si o istorie lunga si demna.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2024 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search