Diabet Decembrie 2013

Ziua Internationala a Diabetului-14 Noiembrie 2014 la Ploiesti

Ziua Mondiala a Diabetului a fost marcata pentru prima oara la 14 Noiembrie 1991, din initiativa Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) si a Federatiei Internationale a Diabetului (FID). A devenit zi oficiala a Natiunilor Unite in 2007.

In fiecare an, la aceasta data, membrii cluburilor Lions din intreaga lume organizeaza screeninguri pentru testarea gratuita a glicemiei si actiuni de preventie, tratare si control a diabetului.

Membrii Clubului Lions Ploiesti au „Servit” si anul acesta , fara egoism si cu mandrie, comunitatea diabeticilor prahoveni, ajutati de Primaria Municipiului Ploiesti,Scoala Sanitara Postliceala Regina Maria, Asociatia diabeticilor Prahova, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului. Joi, 14 Noiembrie 2013 intre orele 9:00-12:00, s-a efectuat testarea gratuita a glicemiei in cadrul campaniei „MAI BINE SA PREVII DECAT SA TRATEZI”, campanie ce se adreseaza tuturor persoanelor care doresc testarea glicemiei indiferent de varsta sau statut social.

Clubul nostru spirijina eforturile locale de a controla si trata diabetul zaharat , militand pentru educatie, prevenire, asistenta medicala si de cercetare in acest domeniu.

Conform unui studiu preliminar efectuat in luna Mai 2013 de catre Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, numarul diabeticilor din tara a crescut cu 30% in ultimii doi ani, iar majoritatea celor care sufera de aceasta afectiune au peste 45 de ani. FID estimeaza pentru Romania un numar de 1.708.700 de pacienti la nivelul anului 2030.

Anul acesta, la Ploiesti , au fost efectuate aproximativ 241 de screeninguri gratuite ale glicemiei. Evenimentul s-a desfasurat la Casa Sindicatelor si majoritatea celor testati au fost persoane varstnice. Bolnavi sau nu, cei prezenti au fost atent consultati si au primit sfaturi pentru prevenirea sau tinerea sub control a acestei boli de la asistentele medicale si membrii Asociatei Dibeticilor Prahova. Membrii Lions au impartit pliante continand informatii despre aceasta boala, cum o putem preveni, tine sub control, depista la timp, tuturor celor prezenti.

Obiectivele acestui screening au fost:

-ajutorarea la nivel local/national/mondial a persoanelor bolnave cu diabet;

-cresterea sperantei de viata si a calitatii vietii bolnavilor de diabet prin indrumarea lor, in cazul in care nu au cunostinta despre, catre un medic specialist;

-obtinerea recunoasterii ca fiind de utilitate publica;

-mentinerea legaturi permanente cu organizatiile interne si internationale privind rezultatele organizatiei si strategia de lucru pentru viitor;

-colaborarea cu institutii si persoane de drept public si privat, incusiv ale Administratie Locale si Centrale, precum si alte institutii abilitate.


Anul acesta, clubul nostru s-a gandit sa aduca ceva nou acestui eveniment si a organizat o tombola, in cadrul careia au fost trase la sorti biletele de ordine ale celor testati. Premiile au constat in pachete cu aparate pentru testarea glicemiei si testere/seringi.

Între orele 18 şi 20, faţada unei impozante cladiri din Ploiesti a fost iluminată în albastru , culoare simbol al luptei impotriva diabetului. Culoarea albastru reprezinta cerul care uneste toate natiunile si steagul Natiunilor Unite.

Ne bucuram de amploarea pe care acest eveniment, atat de important pentru sanatatate, a inceput sa o ia in judetul Prahova, iar noi membrii Clubului Lions Ploiesti am fost si suntem parte din acest proiect, prin care servim comunitatea!


LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search