Screening oftalmologic Mocesti si Gornet Octombrie 2013

Screening oftalmologic în Prahova- satele Gornet și Mocești

           

Proiectul “Vedere clară, ochi sănătoşieste orientat către ocrotirea vederii copiilor şi prevenirea instalării deficienţelor vizuale definitive având ca obiectiv informarea și sensibilizarea părinților și educatorilor cu privire la importanța controlului oftalmologic preventiv la copii.       

În cadrul acestui proiect lansat de LIONS CLUB INTERNATIONAL și preluat de LIONS Club DISTRICT 124 ROMÂNIA, Asociația Lions Club Ploiești a organizat începând cu anul 2010 mai multe acțiuni de testare a vederii la copii preșcolari si școlari din orașul Ploiești și județul Prahova.

Acțiunile s-au bucurat de un real succes, copiii descoperiți cu probleme de vedere au fost îndrumați către cabinete de specialitate pentru prescrierea de tratamente adecvate. Majoritatea dintre aceștia au fost duși de parinți la cabinete oftalmologice, astfel că au revenit la școala sau grădiniță purtând ochelari.

Măsurătorile s-au efectuat în mod gratuit, utilizând aparatul de ultimă generație PLUSOPTIX. Aparatul permite examinarea parametrilor de bază ai vederii începând cu vârste fragede (4-6 luni), măsurarea efectivă fiind ușor de realizat, confortul copilului este maxim. Sunt măsurate și analizate în câteva fracțiuni de secundă: viciul de refracție, diametrul pupilar, direcția de privire și distanța interpupilara.

Acțiunea de anul acesta s-a desfășurat pe parcursul a două zile. Prima zi în Comuna Gornet Cricov au fost testați copiii din clasele pregătitoare, I și a II-a, iar a doua zi în Comuna Iordacheanu, sat Mocești, unde au fost testați copiii din clasele pregătitoare și I-IV. În total au participat la testare circa 100 de copii cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani care au fost testați cu aparatul PLUSOPTIX. 20% din aceștia au fost depistați cu probleme de vedere și indrumați spre un consult oftalmologic de specialitate mai amănunțit.

Copiii examinați au fost foarte receptivi și cuminti astfel că activitatea a decurs foarte bine. La sfârșit ei au primit și câte un ou kinder de la membrii Clubului, ceea ce i-a încântat si și i-a mulțumit foarte tare.

Acțiunea de Joi și Vineri, 10 și 11 Octombrie, este prima dintr-o serie pe care dorim să le desfășurăm anula acesta în lunile Octombrie și Noiembrie, pentru copii școlari și preșcolari din județul Prahova. Sperăm noi să beneficieze de control oftalmologic gratuit cât mai mulți copii și totodată probleme să apară la cat mai puțini.

Screeningul oftalmologic se înscrie în seria acțiunilor de prevenire și identificare precoce a problemelor de vedere la copii și va fi completat în luna Noiembrie și cu screening pentru diabet-pentru a marca și anul acesta Ziua Internațională a Diabetului.

“Vedere clară, ochi sănătoși” este deviza sub semnul căreia membrii ai Clubului Lions Ploiești vor participa cu dăruire, ca și anul trecut, la acțiunile de screening oftalmologic pentru copii, sperând ca prin activitatea lor să contribuie necondiționat la identificarea și reducerea problemelor de vedere.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2022 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search