Meci Noiembrie 2013

“Meci de fotbal” pentu copii din Centrul de Plasament Plopeni

Membrii Clubului Lions Ploiesti, au hotarat sa implineasca un vis copiilor de la Centrul de Plasament Plopeni, despre care au aflat ca sunt mari sustinatori ai echipei Petrolul Ploiesti si isi doresc sa mearga la un meci , pe stadion , sa-si sutina echipa favorita live.

Centrul de Plasament, aflat in Plopeni, oras din judetul Prahova, este condus in prezent de catre domnul director Ilie Vasile si gazduieste aproximativ 60 de copii cu deficiente diverse, inclusiv mentale.

Acesti copii beneficiaza de grija si atentia permanenta a angajatilor centrului , si reusesc in ciuda bolii sa realizeze tablouri din hartie, seminte sau pictate pe piatra.

Membrii Clubului Lions au ajutat in repetate randuri copiii de aici , impresionati fiind de conditiile modeste identificate acolo dar si datorita activitatilor deosebite care se desfasoara in aceast centru.

De aceasta data , un numar de 15 copii au fost dusi la un meci al echipei ploiestene, Petrolul Ploiesti, desfasurat pe stadionul ”Ilie Oana” contra echipei Poli Timisoara, in data de 4 Noiembrie 2013.

Ajunsi in fata stadionului, copiii ne-au coplesit ,asa cum au putut ei cu multumiri si ne-au povestit cu lacrimi de bucurie cat iubesc fotbalul, desi nu au mai fost pe un stadion. Ne-au aratat fularele primite cu mult timp in urma , de la membrii echipei Petrolul, fulare pastrate cu sfintenie, in ciuda faptului ca pareau uzate si timpul isi lasase clar amprenta asupra lor.

Admirandu-i cum privesc linistiti si respectuosi meciul de fotbal, ne-am simtit pentru o secunda in alta lume, imaginea lor venind in contrast cu atmosfera haotica de pe stadion.

Acesti copii ne-au aratat cat suntem de mici in fata durerilor vietii si cum uitam sa ne bucuram de lucrurile marunte dar importante pe care viata ni le ofera clipa de clipa.

La acest meci de fotbal, membrii Lions au fost cei Serviti, Serviti cu o lectie de viata , invatati ca bucuriile vin din lucruri simple, vin dintr-un meci de fotbal, aparent banal, dintr-un fular ponosit si totusi pastrat cu sfintenie, dintr-un zambet sincer, aruncat stingher si nu in ultimul rand dintr-un “Multumesc” atat de puternic si sincer de iti ajunge la inima.

Se spune ca servindu-i pe ceilalti, tu esti de fapt cel servit. Cu fiecare actiune intreprinsa , noi cei de la Clubul Lions Ploiesti, ne convingem de acest lucru.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2022 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search