Premiere afise pentru pace Septembrie 2013

Concurs 2013 “ Afise pentru Pace”

In fiecare an, cluburile Lions din intreaga lume sponsorizeaza cu mandrie Concursul International “Afise Pentru Pace” care se adreseaza Scolilor locale si grupurilor de tineri. Acest concurs de arta pentru copii incurajeaza tinerii din intreaga lume sa-si exprime viziunile lor asupra pacii. La nivel internaţional, marele câştigător va primi suma de 5.000$, iar primele 23 de desene, cotate ca fiind cele mai bune vor primi 500$ şi o diplomă.

Fiecare club are dreptul să trimită la District un singur desen, fiecare creaţie trebuie să aibă un singur autor, iar acestea vor rămâne proprietatea clubului sau a districtului.

Desenele câştigătoare la nivel de cluburi - care respecta criteriiile de concurs, vor fi jurizate de către comisia naţională, în cadrul celei de a doua şedinţe naţionale a Districtului care va avea loc la Sibiu în perioada 8-10 Noiembrie 2013.

La concursul organizat de Lions Club Ploisesti din acest an, au fost invitate 13 scoli ploiestene , dintre care 8 au si raspuns invitatiei si anume: Scoala Rares Voda Ploiesti, Scoala Sfanta Vineri Ploiesti, Colegiul National Mihai Viteazu Ploiesti, Colegiul Ion Luca Caragiale Ploiesti, Scoala George Cosbuc Ploiesti, Scoala Toma Caragiu-Ploiesti, Scoala Nicolae Titulescu Ploiesti, Scoala Internationala Spectrum Ploiesti.

Tema Lionistica 2013-2014, a fost “Our World, Our future”( “Lumea noastra, viitorul nostru”).

Copii au incercat sa creioneze propria lor viziune asupra viitorului, cum vad ei evolutia societatii. In acest an, la Ploiesti, concursul s-a bucurat de un real succes, am fost “asediati” cu lucrari superbe, 64 la numar, lucru ce ne-a ingreunat alegerea castigatorului.

Membrii Lions s-au intalnit si au votat fiecare lucrare in parte. “Batalia tablourilor” a fost una stransa, copii au dovedit cat sunt de talentati si ne-au incantat cu adevarate opere de arta.

Anul acesta primele patru locuri au fost ocupate de :

  1. Dumitru Cristiana, de la Scoala Nicolae Titulescu, Ploiesti
  2. Gondore Mihai, Scoala Rares Voda, Ploiesti
  3. Alexandru Daniela, Scoala Rares Voda, Ploiesti
  4. Marin Andreea, Scoala Rares Voda, Ploiesti.

Copii au fost rasplatiti cu 1000, 500, 300 si respectiv 100 RON.

Nici celelalte lucrari , considerate de membrii clubului, deosebite nu au fost lasate fara premiu.

Un numar de 12 mentiuni speciale au fost acordate urmatorilor elevi: Nicolae Ana Maria- Scoala Rares Voda Ploiesti; Rogojan David- Colegiul Mihai Viteazu Ploiesti; Baba Cristiana-Scoala Rares Voda Ploiesti; Padiu Isabela -Colegiul Mihai Viteazu , Ploiesti; Dinescu Stefania- Scoala Rares Voda Ploiesti;

Nastasi Andreea-Scoala Sf Vineri Ploiesti;Dinescu Cristiana Claudia-Scoala Sf. Vineri Ploiesti; Musca Alexandru Iustinian-Colegiul Mihai Viteazu Ploiesti;Jucatoru Andrei Catalin-Scoala Sf Vineri Ploiesti; Petre Miruna- Colegiul Mihai Viteazu -Ploiesti; Iliescu Andrei -Scoala Spectrum Ploiesti; Nicolae Eliza- Colegiul Ion Luca Caragiale.

Copii au primit pe langa diplome, dulciuri si jucarii.

Concursul “Afise pentru pace” reprezinta o poveste veche de 25 de ani la nivel international, si 5 ani la Ploiesti, o poveste foarte puternica despre cooperare si puterea de a schimba lucrurile pe care speram sa o ducem mai departe in timp si multumim tuturor celor ce raspund pozitiv acestei actiuni lionistice, copii , profesori, mass-media si voluntari .

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2022 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search