Sedinta Lions Ploiesti - Octombrie 2013

Sedinta Lion Ploiesti - Octombrie 2013

In cadrul sedintei a fost analizata agenda anului lionistic 2013-2014, s-au trecut in revista actiunile desfasurate luna aceasta si s-a discutat strategia pentru viitoarele “interventii”. De actualitate a fost actiunea desfasurata in cadrul programului World Share Vision, de screening oftalmologic , la scolile din localitatile prahovene Mocesti si Gornet-Crivov, intre 10-11 octombrie.

Data acestui eveniment nu a fost aleasa intamplator, in fiecare an in a doua joi din luna octombrie sarbatorindu-se Ziua Mondiala a Vederii , pentru a atrage atentia globala fata de problemele de orbire , deficiente vizuale si reabilitare a persoanelor cu deficiente vizuale. Copiii testati, 100 la numar , au primit cu entuziasm actiunea lionistica,membrii clubului stiind sa se faca placuti. In urma testarii, 20 de copii au fost identificati cu probleme de vedere. Actiunea de screening oftalmologic s-a bucurat de un succes formidabil, motiv pentru care intentionam sa desfasuram testari si in luna noiembrie.

O alta tema de actualitate este Concursul International “Afise pentru pace” 2013-2014, concurs in cadrul caruia copiii cu varste cuprinse intre 11 si 13 ani, isi pot arata talentul si creativitatea printr-un desen pe tema “Our world, our future”( lumea noastra, viitorul nostru). Concursul este organizat la nivel internaţional de către Clubul Lions, marele câştigător va primi suma de 5.000$, iar primele 23 de desene, cotate ca fiind cele mai bune vor primi 500$ şi o diplomă.

Fiecare club are dreptul să trimită la District un singur desen, fiecare creaţie trebuie să aibă un singur autor, iar acestea vor rămâne proprietatea clubului sau a districtului.

Desenele câştigătoare la nivel de cluburi vor fi jurizate de către comisia naţională, în cadrul celei de a doua şedinţe naţionale a Districtului care va avea loc la Sibiu în perioada 8-10 Noiembrie 2013.

Membrii clubului Lions Ploiesti se afla in plin proces de “colectare” a desenelor , urmand ca in data de 2 Noiembrie 2013 sa aiba loc alegerea castigatorului a carui lucrare urmeaza sa fie trimisa la Sibiu.

De asemenea s-a discutat despre viitoarele actiuni lionistice, ce vor avea loc pana la sfarsitul anului 2013 :

  • Ziua internationala a Diabetului din 14 Noiembrie 2013, ziua de nastere a lui Frederik Bantig, castigatorul premiului Nobel pentru medicina in 1923, pentru descoperirea insulinei. In aceasta zi vom incerca sa inscriem orasul PLOIESTI , in salba albastra prin care Lions Club International marcheaza preocuparea in aceasta directie, printr-o actiune de depistare a diabetului, dar si de gestionare a acestei maladii. Speram ca actiunea din acest an sa fie un adevarat succes, ca si in anii precedenti.
  • Concertul de Craciun.-Membrii Clubului Lions Ploiesti, in parteneriat cu Primaria Municipiului si Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti, vor organiza un concert de muzica clasica in data de 22 Decembrie 2013.
  • Actiunea denumita de membrii clubului “Meci de fotbal” si in cadrul careia copiii centrului de   plasament de la Plopeni, urmeaza sa fie dusi la un meci de fotbal al echipei ploiestene , aflata in plina glorie, Petrolul Ploiesti.

Membrii clubului Lions Ploiesti, sunt la dispozitia oricarei categorii sociale, oricarei persoane, indiferent de religie sau nationalitate si incearca prin fiecare eveniment intreprins sa demonstreze ca spiritul lionistic exista si, prin toate aceste initiative sa ofere un exemplu pentru cei din jur, iar faptele sa vorbeasca pentru ei si despre ei!

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2022 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search