Tabara Caciulata Iulie 2013

Tabara de copii cu deficiente de auz- Caciulata 2013

 

Asa cum ne-am obisnuit, multe din activitatile desfasurate de Clubul Lions din Ploiesti vizeaza copiii – viitorul nostru.

Pe langa evenimentele desfasurate in gradinite, scoli, camine de copii, in vara aceasta ne-am indreptat pentru a doua oara atentia catre membrii asociatiei “ Asculta viata “ - asociatie a persoanelor cu deficiente de auz – printre membrii acesteia facand parte peste 200 copii deficienti de auz care beneficiaza de reusita implantului cohlear.

 

Astfel impreuna cu firma Med ‘el , am fost alaturi de Asociatia “ Asculta viata “ in sponsorizarea si organizarea taberei pentru copiii beneficiari de implant cohlear, membrii ai asociatiei, desfasurata in perioada 08.07-12.07.2013 in faimoasa statiune Calimanesti-Caciulata. Situată la o altitudine de 260 - 280 m, în Depresiunea Subcarpatică Jiblea-Călimăneşti, pe malul drept al Oltului la ieşirea acestuia din Carpaţii Meridionali - renumita pentru izvoarele termale, aerul usor ionizat negativ, atractiile sale turistice, comorile statiunii din nordul Olteniei au reprezentat o invitatie la calatorie, la inaltare spirituala si liniste sufleteasca.

Am fost intâmpinati de glasurile suave ale copiilor şi de zâmbetele regăsirii în cea de-a saptea tabără pentru copii cu implant cohlear, copii de toate vârstele s-au bucurat de libertatea pe care le-a oferit-o natura, cei mici s-au jucat , au inotat şi au aleargat liber, cei mari au povestit si au desfasurat activitati creative-recreative si au dansat. Libertatea lor a fost relativă. Ei au fost atent supravegheaţi de ochii vigilenţi ai părinţilor şi specialiştilor. Programul taberei a inclus activităţi organizate pentru specialişti ( medici, psihologi, audiologi, logopezi) si părinţi .

 

Specialiştii, veniţi din toate colţurile tării, şi-au împărtăşit experienţele terapeutice şi educative, au vorbit deschis despre realizări dar şi despre problemele pe care le întâmpină în recuperarea copiilor cu implant cohlear. Părinţii şi-au împărtăşit unii altora experienţele proprii, s-au sfătuit şi s-au susţinut reciproc. A existat acel sentiment că nu sunt singuri, acel sentiment de solidaritate al persoanelor care împărtăşesc aceleaşi nevoi, griji şi preocupări. S-a format un grup, un grup în care fiecare s-a regăsit.

 

Au realizat că, fiind uniţi pot rezolva mai repede problemele şi pot trece mai uşor peste greutăţi. În acest sens Asociaţia „Ascultă Viaţa” s-a îmbogăţit cu noi membrii, iar în cadrul asociaţiei s-au pus bazele unor noi proiecte care să sprijine atât recuperea, educarea şi integrarea şcolară a copiilor cu implant cohlear cât şi familiile acestora.

 

 

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2022 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search