SCREENING OFTALMOLOGIC OCTOMBRIE 2015

Prin ochii unui copil, lumea este o sărbătoare de culori și forme. Vederea este fereastra către lume și este esenţială pentru abilitatea lor de a învăţa. Daca un copil nu vede bine, lumea este un loc diferit, în care a trăi și a învăţa este o provocare.

Lions Club Ploiesti s-a aliniat la misiunea Lions Clubs International, organizând în Săptămâna Mondială a Vederii, o acțiune de Screening Oftalmologic, la Casa Alexandra din Ploiești.

Au fost testati 32 copiii, dintre care 8 au fost depistati cu probleme de vedere. Cei 8 vor beneficia de un control oftalmologic amanuntit,pentru a decide ce este mai bine de facut pentru sanatatea lor.Au fost testați 32 copii, dintre care 8 au fost depistați cu probleme de vedere. Cei 8 vor beneficia de un control oftalmologic amanunțit,pentru a decide ce este mai bine de făcut pentru sănătatea lor.

Măsurătorile s-au efectuat în mod gratuit, utilizând aparatul de ultimă generație PLUSOPTIX. Aparatul permite examinarea parametrilor de bază ai vederii începând cu vârste fragede (4-6 luni), măsurarea efectivă fiind ușor de realizat, confortul copilului este maxim. Sunt măsurate și analizate în câteva fracțiuni de secundă: viciul de refracție, diametrul pupilar, direcția de privire și distanța interpupilara.

Prin activitatea sa, Clubul Lions Ploiești dorește să fie un partener al comunității unde iși desfășoară activitatea de voluntariat. Principalul  obiectiv este de a susține copiii pentru obținerea de performanțe și de a reduce decalajele, pentru copiii defavorizați.

Acțiunea “Vedere clară, ochi sănătoși” reprezintă un gest mic, dar foarte important pentru sănătatea copiilor. Este știut că afecțiunile oftalmologice la copil reprezintă o piedică majoră în educația și implicit în viitorul acestuia.  Cu cât depistarea bolilor oculare se face mai repede, succesul terapeutic va fi mai mare.

“Vedere clară, ochi sănătoși” este deviza sub semnul căreia membrii ai Clubului Lions Ploiești vor participa cu dăruire, in continuare, la acțiunile de screening oftalmologic pentru copii, sperând ca prin activitatea lor să contribuie necondiționat la identificarea și reducerea problemelor de vedere.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search