LIONS CLUB PLOIEȘTI – PLANTARE ARBORI “MINUNE”CATALPA ÎN PARCUL CINA DIN PLOIEȘTI APRILIE 2015

Lions Club Ploiești a organizat joi, 9 Aprilie 2015, o acțiune plantare de arbori în parcul CINA din Ploiești.La acțiune au participat copiii din clasa a VII-a A de la Școala Sfântul Vasile Ploiești însoțiți de doamna profesoara Roxana Țaga, diriginta lor.

Alături de copii, participă la aceste acțiuni mai mulți membrii ai Lions Club Ploiești care s-au ocupat de organizarea evenimentului, având satisfacția că sprijină o cauză bună, cu impact de lungă durată, contribuind astfel la stimularea interesului pentru mediul înconjurător, pentru promovarea biodiversității și pentru obținerea unui aer mai puțin poluat.

Catalpa este un arbore înalt de 15 m originar din America de Nord care a fost introdus în scop ornamental în parcurile din Europa. Este cunoscut și sub numele de arborele-trompetă.

Catalpa rezistă la frigul toamnei târzii, la seceta din lunile de vara și la poluare. Din punct de vedere medicinal, catalpa este o minune de copac. Întreaga plantă are un conținut de substanța activa, o glucozida numita catalpina. Extractul din diferite parti ale arborelui – frunze, fructe, flori, scoarta si radacina – contine aceasta substanta si are efect bun in tratamentul astmului si a tusei convulsive. Infuzia din frunze de catalpa ajuta in vindecarea conjunctivitei. Infuzia din flori de catalpa este folosita ca remediu in cazurile de astm si bronsita. Scoarta arborelui este utilizata in diferite preparate traditionale deoarece are efect antifebril. Catalpa este o planta, care la fel ca rozmarinul, are efect in alungarea tantarilor.

Evenimentul se înscriepe linia proiectelor derulate de LIONS CLUBS INTERNATIONAL si LIONS CLUBS DISTRICT 124 ROMANIA, privind plantarea de arbori si arbusti.

Clubul Lions își propune să continue campania ecologistă și în anii următori, anul acesta fiind al cincilea în care Clubul nostru organizează această acțiune. Intenționăm să implicăm școli locale și comunitatea în sprijinul ocrotirii mediului şi al unui viitor mai curat pentru generaţiile viitoare.

 

NOI SERVIM!!

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search