SCREENING OFTALMOLOGIC LUNA NOIEMBRIE 2014

SCREENING OFTALMOLOGIC LUNA NOIEMBRIE 2014

Miercuri, 19 Noiembrie si Joi, 20 Noiembrie 2014, membrii Lions Club Ploiesti s-au deplasat la gradinita  cu program normal si prelungit “Crai Nou” din Ploiesti (judetul Prahova), gradinita unde functioneaza in prezent 6 grupe cu program prelungit cu 160 de copii si 3 grupe cu program normal cu 75 de copii, unde au continuat , gratuit, actiunea de screening oftalmologic, inceputa in Octombrie,  de data asta  pentru un numar de 85 copii prescolari.

In cadrul acestui proiect lansat de Lions Club International si preluat de Lions Club District 124 Romania, Lions Club Ploiesti, a organizat incepand cu anul 2010, mai multe actiuni de testare a vederii la copii prescolari si scolari din orasul Ploiesti si judetul Prahova.

Copiii depistati cu afectiuni au fost indrumati de medicul oftalmolog prezent la screening, catre cabinetul medical spre a face mai multe investigatii.  Membrii Lions Club le-au pregãtit copiilor si surprize, oferindu-le dupa testare ciocolata.

Măsurătorile s-au efectuat în mod gratuit, utilizând aparatul de ultimă generație PLUSOPTIX. Aparatul permite examinarea parametrilor de bază ai vederii începând cu vârste fragede (4-6 luni), măsurarea efectivă fiind ușor de realizat, confortul copilului este maxim. Sunt măsurate și analizate în câteva fracțiuni de secundă: viciul de refracție, diametrul pupilar, direcția de privire și distanța interpupilara.

Prin activitatea sa, Clubul Lions Ploiesti doreste sã fie un partener al comunitatii unde isi desfasoara activitatea de voluntariat. Principalul obiectiv este de a sustine copiii pentru obtinerea de performante si de a reduce decalajele, pentru copiii defavorizati.

Actiunea “Vedere clară, ochi sănătoși” reprezintã un gest mic, dar foarte important pentru sãnãtatea copiilor. Este stiut cã afectiunile oftalmologice la copil reprezintã o piedicã majorã în educatia si, implicit, în viitorul acestuia.  Cu cât depistarea bolile oculare se face mai repede, succesul terapeutic va fi mai mare.

“Vedere clară, ochi sănătoși” este deviza sub semnul căreia membrii ai Clubului Lions Ploiești vor participa cu dăruire, ca și anul trecut, la acțiunile de screening oftalmologic pentru copii, sperând ca prin activitatea lor să contribuie necondiționat la identificarea și reducerea problemelor de vedere.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search