Schimburi tineri AUGUST 2014

Youth Exchange Ploiesti

Anual, cluburile Lions din intreaga lume, se implica in mod activ, in organizarea, la nivelul fiecarei tari unde exista cluburi Lions, a unei Tabere international (Youth Camp) si a unui schimb de tineri (Youth Exchange).

Tabara dureaza aproximativ 2-3 saptamani, iar in Romania aceasta tabara este organizata la Diham, si reuneste tineri din toate tarile participante la acest program, asistati de membrii Lions si Leo, iar Schimbul/Youth Exchange, dureaza 1 saptamana sau 2 si  inseamna gazduirea tinerilor de catre familiile membrilor Lions.

Este oferita,  astfel posibilitatea tinerilor cu varste cuprinse intre 18 si 21 de ani, sa calatoareasca in alte tari si sa cunoasca traditii si culturi diferite de ale lor.

Anul acesta, Clubul Lions Ploiesti, s-a alaturat acestei initiative si a primit in gazda 2 tinere, din Turcia, respectiv Finalnda.

Timp de o saptamana, incepand cu 20 Iulie, Muge din Turcia  si Janina din Finlanda, au fost gazduite de Antonio si Carmen Tache, dar de programul lor zilnic s-au ocupat toti membrii clubului Lions Ploiesti, care s-au mobilizat, si zilnic au incercat sa le ofere  fetelor experiente de neuitat.

Pe tot parcursul saptamanii petrecute la Ploiesti, tinerele au avut un sprijin permanent in persoana Elidei Gildau, insa zilnic au facut cunostina si cu alti membrii ai clubului ce le-au pregatit, pe zile, un program cat mai placut.

Luni,  28 Iulie, aventura lor in Ploiesti a luat sfarsit si  au fost conduse la tabara Diham, pentru a doua parte a aventurii lor in Romania, aventura ce a durat pana in data de 8 august, cand au plecat spre tarile lor.

Sambata, 2 August, cu ocazia zilei portilor deschise in tabara, au fost vizitate de un grup al membrilor Lions Club Ploiesti, format din : Antonio si Carmen Tache, Gheorghe si Anca Theodorescu si Elida Galdau.

 Revederea a fost emotionanta, fetele au fost bucuroase de surpriza si au petrecut ore bune cu cei ce le-au fost gazde timp de o saptamana.

Timp de 1 saptamana, membrii clubului nostru au avut ocazia de a fi amabsadorii tarii lor. Speram ca am reusit sa ne reprezentam tara, in fata celor doua tinere, cu onoare, si mai ales ca le-am facut sa vada si o alta fata, superba , a Romaniei.

Multumim pentru implicarea in acesta actiune membrilor Lions Club Ploiesti: Camelia Krieb, Liviu Krieb, Luminita Marinov, Dragos Podaru, Victor Piana, Diana Poiana, Roxana Taga, Gabriel Taga.

Noi servim !

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search