ACTIUNE MOGOSOAIA IUNIE 2014

“Din suflet pentru ingeri”

La Ploiesti, membrii clubului Lions incearca sa fie in serviciul comunitatii de cate ori au ocazia, asa ca, atunci cand colegii si prietenii deopotriva,  de la Club Lions Decan Bucuresti, le-au cerut ajutorul pentru organizarea unui proiect destinat copiilor diagnosticati cu sindrom Down, nu au putut refuza.

Si asa a luat nastere  proiectul “Din suflet pentru ingeri”, proiect al carui obiectiv principal a fost strangerea de fonduri pentru cei 30 de copii diagnosticati cu sindrom Down. Acesti copii sunt sprijiniti de Asociatia Suflet de inger, asociatie infiinta in 2010, in ideea de a ajuta copii cu dizabilitati si familiile lor, integrarea acestor copii in societate si  informarea corespunzatoare a parintilor despre aceasta boala genetica.

Practic asociatia ajuta acesti copii marginalizati uneori  de societate sa aiba o viata mai buna, sa aiba acces la educatie, la tratamente corespunzatoare. Sindromul Down este o boala genetica cumplita, insa un astfel de copil nu trebuie exclus din societate, pentru ca, ajutat si ghidat de specialisti el poate duce o viata normala.

Evenimentul desfasurat Sambata, 7 Iunie 2014, ora 11:00, la Mogosoaia-Palatul Brancovenesc in cadrul Targusorului Brancovenesc, a reunit membrii cluburilor Lions Decan Bucuresti, Lions Ploiesti, Leo Sunshine si multi alti prieteni, sustinatori, voluntari, reprezentanti ai autoritatilor locale, mass-media etc. Toti au sustinut din suflet acest proiect, al carui scop principal a fost strangerea de fonduri sau resurse necesare asigurarii terapiilor pentru copii: terapii ocupationale/individuale/grup; kinetoterapie, meloterapie, terapia bowen , sedinte de logoterapie etc.

Spectacolul din cadrul evenimentului a fost asigurat de copiii de la scoala 179 Bucuresti, Scoala nr.2 Buftea, actorii teatrului Corifeu, membrii scolii de dans Zedan, gradinita Schnufellgarden, clubul copiilor sector 1, grupul Amicii etc. , si a constat din momente artistice cu dans, cantece, piese de teatru si multe alte surprize realizate de micutii voluntari, ce au “infruntat” caldura timp de 2 ore pentru a contribui la acest eveniment menit sa imbunatateasca viata unor copii aflati in dificultate!

De asemenea, a fost amenajat un atelier de modelaj in lut, unde vizitatorii erau invitati sa-si lase copii sa deseneze sub atenta supraveghere a doamnei Stefana Miret, impreuna cu o intreaga echipa de voluntari. Costul intrarii la atelier era de 2 lei.

Tot in cadrul targusorului, copii voluntari de la scolile implicate, au amenajat un stand, unde vindeau dulciuri, sucuri si alte delicii trecatorilor, bineinteles coordonati de adulti. Banutii stransi de la standuri, altelier si sponsori  au fost donati  familiilor copiilor cu sindrom Down.

Am ramas profund impresionati de initiativa copiilor participanti la acest eveniment. Atat de mici ( varste cuprinse intre 6 si 12 ani) si totusi atat de constienti ca lumea poate deveni un loc mai bun doar prin contributia lor. Ne inclinam in fata puterii lor de a servi socieatatea si speram sa devina adulti la fel de frumosi si generosi cu aproapele!

Noi, cei de la Club Lions Ploiesti suntem onorati ca i-am putut sprijini pe colegii nostri de la Club Decan Bucuresti, in aceasta superba actiune. Nu am insanatosit acest copii, nu am descoperit leacul pentru aceasta boala genetica, dar am oferit pentru un timp o raza de speranta micurilor si familiilor acestora.

Speram ca initiativa noastra va fi urmata si de alte persoane, pentru ca noi membrii Lions vrem sa ajutam la schimbarea acestei societati in mai bine, oferind in primul rand exemplul personal.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search