NEUROPATIE DIABETICA MAI 2014

Intalnire cu tema “Ce stim despre neuropatia diabetica”

Asociația Diabeticilor din Prahova - în parteneriat cu Societatea de Neuropatie Diabetică şi cu sprijinul Lions Club Ploieşti, dar şi al Şcolii Postliceale Sanitare ,,Regina Maria de România’’  a organizat  Miercuri, 7 Mai 2014, ora 10.00, la Palatul Culturii,  pentru prima data la Ploiesti, o intalnire pe tema “ Ce stim despre neuropatia diabetica”.

Scopul acestei intalniri a fost cresterea nivelului de informare a persoanelor care sufera de diabet.

Evenimentul a fost structurat sub forma unei conferinte interactive de doua ore, in cadrul careia au fost abordate diferite probleme referitoare la neuropatia diabetica. În cadrul conferinţei au fost invitaţi să vorbească despre neuropatia diabetică lectorul dr. Cătălina Porojnicu, medic primar Diabet Nutriție și Boli Metabolice şi lectorul dr. Rodica Popoiu, medic specialist în neurologie.

Participanții au putut   interacţiona cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație în scopul prevenirii și managementului eficient al neuropatiei diabetice.

La finalul evenimentului au fost efectuate testari gratuite de glicemie, tensiune si risc de ulceratiea piciorului diabetic.

Neuropatia diabetică periferică afectează aproximativ 50% dintre pacienții cu Diabet Zaharat de tip I. Nediagnosticată și netratată la timp, aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări.

Rolul pacientului este determinant în prevenția și stoparea evoluției neuropatiei diabetice. Totodată, trebuie spus că Federația Internațională a Diabetului a atras atenția asupra gravităţii diabetului zaharat. În lume, potrivit datelor statistice, la fiecare opt secunde o persoană cu diabet zaharat moare, iar la fiecare 30 de secunde o persoană suferă o amputație din cauza diabetului zaharat.

Lions Club Ploiesti sprijina de fiecare data actiunile avand ca tema Diabetul la nivelul judetului Prahova si nu numai.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search