Concert Craciun Decembrie 2012

Concert de Craciun

Membrii Clubului Lions Ploiesti, in parteneriat cu Primaria Municipiului Ploiesti si Filarmonica Paul Constantinescu din Ploiesti au organizat concertul caritabil  intitulat Un CraciunLuminos, Duminica, 16 Decembrie 2012.

Concertul a fost sustinut de membrii Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti, sub bagheta dirijorului Daniel Manasi, impreuna cu trei tineri talentati instrumentisti. Acesti tineri  au studiat  la Liceul de Arta din Ploiesti, dupa care si-au continuat studiile muzicale la prestigioase universitati din Europa. 

Ne-au  incantat cu recitaluri de mare valoare spirituala:

Adela Maria Bratu, Vioara

Wolfgang Amadeus Mozart - Concertul nr.3 pentru vioara si orchestra in sol major  K. 216

Marius Birtea, Clarinet

Carl Maria von Weber - Concertul nr.2 pentru clarinet si orchestra in mi bemol major op. 74

Paul Coriolan Cartianu, Pian

Frédéric Chopin - Concertul nr.1 pentru pian si orchestra in mi minor op. 11

Seara a fost incheiata de Orchestra Filarmonicii Paul Constantinescu din Ploiesti, sub bagheta dirijorului Daniel Manasi, cu Surprize Muzicale Vieneze.

O parte din fondurile adunate din vanzarea biletelor precum si de la sponsorii evenimentului  au fost utilizate pentru premierea tinerilor elevi de liceu care au participat la Olimpiade Internationale in anul scolar 2011-2012, din judetul Prahova.

Astfel au primit premii in bani in valoare totala de 9000 lei cinci elevi din clasele l X-XII de la liceele MihaI Viteazu, Ion Luca Caragiale, Alexandru Ioana Cuza  din Ploiesti, precum si un elev din clasa a XII-a de la liceul Nicolae Grigorescu din Campina. Toti acesti tineri au reprezentat cu onoare  judetul Prahova, respectiv Romania la etapele internationale ale olimpiadelor de informatica, geografie, stiinte exacte, traditii si cultura romaneasca. Unii dintre ei au obtinut chiar premii si mentiuni la aceasta etapa a concursurilor.

La concert au fost invitati elevii premiati impreuna cu parintii, profesorii indrumatori, directorii liceelor si alti colegi ai acestora.

Sponsorii acestui eveniment, firme de constructii private precum si societati de stat din Ploiesti au avut reprezentanti care au participat la concert.

Evenimentul s-a bucurat si de participarea unor oficialitati locale care au inmanat premiile elevilor, precum si de o buna mediatizare din partea presei locale si a televiziunii Valea Prahovei din Ploiesti. Astfel concertul a fost transmis integral de catre postul TV amintit in perioada sarbatorilor de iarna.

 A fost prima editie a acestui concert  si speram ca acesta sa devina o traditie pentru orasul Ploiesti, pentru clubul Lions, mai ales ca participantii la concert- care au fost  in numar foarte mare- au plecat deosebit de incantati de calitatea intregului eveniment.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.



LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2024 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search