Screening Oftalmologic Octombrie 2012

SCREENING OFTALMOLOGIC-2012

“Vedere clara, ochi sanatosi” este deviza sub semnul careia membrii ai Clubului Lions Ploiesti au participat cu daruire, ca si anul trecut, la actiunile de screening oftalmologic pentru copii, sperand ca prin activitatea lor sa contribuie neconditionat la identificarea si reducerea problemelor de vedere.

Joi, 18 Octombrie 2012, Asociatia Lions Club Ploiesti a desfasurat actiunea de screening oftalmologic gratuit pentru copii  prescolari si scolari, din Scoala Gimnaziala si Gradinita din Sat Varbila, Comuna Iordacheanu, judetul Prahova. Au beneficiat de acest consult gratuit aproximativ 70 de copii cu varste cuprinse intre trei  si zece ani.

Multumim domnului primar al Comunei Iordacheanu , profesor Poiana Ioan care ne-a sprijinit si ajutat  la organizarea acestui screening.

Actiunea a fost reluata de membrii clubului nostru  Marti, 30 Octombrie 2012, cand am fost prezenti la Scoala Gimnaziala cu clasele I-VIII, Magureni, jud.Prahova. Aici am reusit ca intr-o dupa amiaza ploioasa de toamna  sa testam toti copiii din grupele pregatitoare de gradinita precum si pe cei mai mari, din clasele a III-a si a IV-a. In total au fost evaluati 120 de copii cu varste intre cinci si unsprezece ani. Domnul Director Furdui Ioan a fost deodebit de deschis la initiativa noastra si a organizat foarte bine aceasta actiune. Parteneriatul incheiat cu scoala  ne-a demonstrat ca actiunea noastra a avut succes si vom reveni si la anul pentru a incerca sa prevenim si sa identificam din timp problemele de vedere la copii.

Echipamentul Plus Optix utilizat pentru masurarea unor parametrii oftalmologici edificatori in identificarea problemelor de vedere, este un aparat modern, noninvaziv, care permite evaluarea copiilor de la varste foarte fragede, chiar de la 6 luni de viata. Cu ajutorul  software-ului specific, fiecare persoana evaluata primeste o fisa  cu datele ce rezulta din masuratori. Din datele identificate pentru fiecare pacient in parte, se indica existenta sau lipsa unei probleme de vedere. Copiii identificati cu probleme au fost indrumati catre cabinete de de specialitate de oftalmologie pediatrica in vederea primirii unui tratament corespunzator ce poate duce la corectarea totala a deficientelor de vedere, tinand cont de varsta frageda a pacientilor.

De remarcat  este faptul ca destul de multi copii au fost identificati cu probleme de vedere, aproximativ    50% din total. Medicul nostru pediatru, Diana Poiana, membra a clubului, i-a indrumat prin scrisoarea medicala primita de fiecare copil, pe cei care au avut nevoie, catre cabinete de specialitate.

Copii examinati au fost receptivi si cuminti astfel ca activitatea a decurs foarte bine. La sfarsit ei au primit si cate un ou kinder de la membrii Clubului, ceea ce i-a incantat si si i-a multumit foarte tare.

Clubul este la al treilea an in care, in jurul datei de 15 Octombrie-Ziua Internationala a Vederii, desfasoara aceasta actiune de identificare a problemelor de vedere la copiii de varsta scolara sau prescolara.

Actiunile din luna Octombrie sunt primele  dintr-o serie pe care dorim sa o desfasuram anul acesta lionistic pentru copii scolari si prescolari din jud.Prahova.  Noi ne dorim  sa beneficieze de control oftalmologic gratuit cat mai multi copii si totodata probleme sa apara la cat mai putini.

 Screeningul oftalmologic se inscrie in seria actiunilor de prevenire si identificare precoce a problemelor de vedere la copii si va fi completat in luna Noiembrie si cu screening pentru diabet-pentru a marca si anul acesta Ziua Internationala a Diabetului.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search