Screening Diabet Noiembrie 2012

Lions Club Ploiești susține Ziua Mondială  a Diabetului

În fiecare an, pe data de 14 Noiembrie, în  întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Diabetului. Rolul acestei zile este de a atrage atenția asupra importanței prevenției și controlului eficient în monitorizarea diabetului, în condițiile în care această boală afectează peste 346 milioane de oameni, la nivel mondial.

Această zi este marcată la nivel internațional de către toate Cluburile Lions din District 124 Romania. Prin urmare, Lions Club Ploiesti nu s-a lasat mai prejos  și, împreuna cu Asociația Diabeticilor Prahova,  Asociația femeilor din Prahova si Primaria Ploiești au  organizat o campanie de testare gratuita a glicemiei, campanie care s-a desfășurat în incinta Halelor Comerciale Ploiesti, între orele 10-12, in ziua de 14 Noiembrie 2012.

Evenimentul a fost unul încununat de succes și aplaudat de prahovenii prezenti, care au avut ocazia, astfel, să își verifice nivelul glicemiei și să fie îndrumați, când a fost cazul, către Asociația Diabeticilor din Prahova.

Am reusit să oferim, spun eu, un strop de speranță, sănătate și optimism la nu mai putin de 240 de ploieșteni.

Media vârstei participanților a fost de 65-70 ani, dar am avut și surpriza prezenței unor ploieșteni aflați în pragul respectabilei vârste de 90 de ani, care ne-au impresionat prin vitalitate și prin interesul deosebit arătat pentru sănătatea lor.

De asemenea, nu putem trece cu vederea prezența persoanelor cu vârste cuprinse între 35 și 55 ani, al caror număr nu a fost mare, dar a dovedit interesul crescând pentru îmbrățișarea de timpuriu a dictonului  Este mai ușor să previi decât să tratezi.

Spre bucuria noastră, a organizatorilor, numărul celor care ar putea avea probleme a fost mic. Nu s-au semnalat mulți posibili bolnavi, dar  aceștia, împreună cu cei care deja aveau aceasta boală, au fost îndrumați către Asociația Diabeticilor Prahova și către spitale, pentru a li se stabili un diagnostic corect.

In seara zilei de 14 Noiembrie, turnul cu ceas de la Halele Ploiesti a fost luminat in albastru pentru a marca si in acest fel  Ziua Mondială a Diabetului.

În pofida crizei economice și a greutătilor inerente, am constatat că prahovenii manifestă interes pentru sănătatea lor și încearcă, pe cât posibil, să ducă o viață echilibrată.

Să ne revedem la anul, sănătoși, optimiști și informați!

Până atunci,

                                   Țineți glicemia sub control!

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search