Tabara Iunie 2012

Membrii Lions  -  alaturi de copii cu probleme de auz

In octombrie 2007 la Sibiu, oraş cu o poziţie geografică centrală în România, a luat fiinţă Asociaţia persoanelor cu deficienţe de auz„Ascultă viaţa”. Bine s-au gândit părinţii unor copii care deja beneficiază de reuşita implantului cohlear să se organizeze. După ce ei, cu toţii fiind fraţi şi surori de suferinţă, au trecut prin frământări grele,se  ajuta acum reciproc realizand dupa cinci ani de la infiintare o adevata “ familie”.                         

Asociaţia nou înfiinţată atunci, avea posibilitatea să propună soluţii general valabile, să informeze alţi părinţi care sunt confruntaţi cu aceleaşi probleme si întrebări, să revendice în faţa instituţiilor cele cuvenite şi, la nevoie, în calitate de persoană juridică, să-şi apere drepturile garantate prin lege.

Sub egida asociaţiei si concursul firmei producatoare a dispozitivelor de implant cohlear – MED-EL, au fost organizate sapte tabere de vara, cu participarea  specialiştilor (logopezi, medici, psihologi, audiologi etc), copiilor beneficiari de implant cohlear, copiilorhipoaucizici ce necesita implant cohlear, parintilor si nu in ultimul rand al voluntarilor si sponsorilor.

<<Tara-tatam-tara-tatam! Sunetul trompetei cheamă copiii cu implant cohlear în tabără de anul acesta. Vor reuşi ei oare să-l audă? Vor reuşi ei oare să vină?... Emoţii mari!... Încă nu ştiu! Trebuie să-mi pun ochelarii de observator, să străbat drumul până acolo, să văd şi să surprind momentul!>> .... erau cuvintele d-rei audiolog-psiholog Magda Cernea spuse cu ceva timp in urma, cea care alaturi de doamna ing. Ute Hellmuth-Zweyer (Innsbruck, MED-EL) si cativa inimosi membrii ai asociatiei au organizat cu success tabara de anul  acesta, desfasurata la Eforie Nord in perioada 24-29.06.2012.

Organizarea a fost impecabila, copii s-au simtit minunat, activitatile lor dar si ale parintilor desfasurate sub supravegherea si coordonarea specialistilor ( medici, audiologi, logopezi, psihologi) au fost deosebit de interesante si de bun augur – intr-un cuvant tabara a fost un proiect de “SUCCES”.

Clubul Lions din Ploiesti, din dorinta de a promova misiunea organizatiei LIONS (“Liberty, Intelligence, Our Nations Safety” ) si de a raspunde sloganului acesteia - “We serve a contribuit prin sponsorizarea cu materiale si rechizitele necesare desfasurarii activitatilor din tabara, fiind alaturi de organizatori, membrii asociatiei, specialisti si voluntari la bucuria acestei realizari de succes.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search