Conventia Bacau Mai 2012

CONVENTIA NATIONALA LIONS – BACAU 2012

In zilele de 4-6 Mai 2012, la Bacau a avut loc a 18 -a Conventie Nationala Lions, District 124 Romania. Clubul Lions din Ploiesti a fost reprezentat de doi membrii, presedintele pentru anul lionistic care se incheie si pesedintele fondator.

In dupa amiaza zilei de Vineri 4 Mai 2012 a avut loc ultima sedinta de cabinet pentru anul lionistic 2011-2012, urmata de o sedinta a Past Guvernatorilor din District. La masa de seara ne-am reintalnit colegii, prietenii Lions din tara cu care am schimbat impresii, pareri, idei de actiuni.

Dimineata zilei de Sambata, 5 Mai 2012 a fost alocata pentru desfasurarea Conventiei. Mai multi oaspeti din afara tarii au sustinut discursuri pentru  a transmite felicitari districtului nostru in ceea ce priveste actiunile si activitatea desfasurata in anul lionistic care se incheie in Iulie. Totodata si-au manifestat indemnul pentru continuarea actiunilor de voluntariat in folosul comunitatii, prin implicarea si atragerea de noi membrii in cluburile districtului precum si infiintarea unor cluburi noi.

Au urmat rapoartele membrilor cabinetului pentru anul lionistic 201-2012, precum si interventii ale reprezentantilor District Leo care au prezentat pricipalele activitati ale anului care se incheie. O interventie apreciata a fost si cea a presedintei Comisiei de Ocrotire a Vederii, care a prezentat tot ceea ce cluburile au realizat privind preventia si ajutorul acordat persoanele cu deficiente de vedere. Foarte interesanta a fost si prezentarea privind primul caine ghid Lions din Romania, care a sosit deja la Timisoara si care il va insoti pe un tanar profesor nevazator din orasul de pe Bega. Interventia la final a unui vechi membru Lions din Bacau, a fost deosebit de apeciata de toti cei prezenti in sala datorita mesajului de solidaritate transmis precum si a ideilor generoase propuse.

In program a existat si traditionalul moment al schimbului de fanioane intre presedintii de cluburi Lions din tara si Guvernator, precum si acordarea de premii si distinctii pentru cluburile si membrii Lions cu cele mai multe realizari pentru anul in curs.

Au urmat alegerile pentru conducerea Districtului 124 Romania pentru anul lionistic 2012-2013. Acestea au inceput prin sustinerea candidaturior pentru posturile de Vice Guvernator (VDG) I, VDG II precum si postul de Guvernator. Pentru VDG II a existat o singura candidatura, aceea a lui Marius Popa din Timisoara, membru Lions de multi ani si trainer pentru toate cursurile de leadership organizate de-a lungul anilor in cadrul Districtului. Marius ne-a incantat ca de fiecare data cu discursul sau extrem de obiectiv si motivant. Candidatura pentru VDG I a fost sustinuta de Mirela Grigorovici care la anul va fi Guvernator pentru District 124 Romania. Pentru functia de Guvernator pentru anul lionistic 2012-2013, candidatura a fost sustinuta de Paul Grecu, ce va incepe activitatea  in  aceasta functie din Iulie.

Toate candidaturile au fost validate prin vot astfel ca la final am ascultat programul noului Guvernator, noua organizare si conducere pentru  District 124 Romania precum si datele sedintelor de cabinet din anul lionistic care va incepe. Clubului din Ploiesti ii revine onoarea de a organiza pentru prima data anul acesta a doua sedinta de Cabinet care va avea loc la inceputul lunii Noiembrie.

Seara de Sambata a fost o seara de Gala in cadrul careia membrii Lions din toata tara s-au simtit bine si s-au relaxat. Am aplaudat cu totii primirea distinctiei de Leul Anului de catre colegul nostru presedinte al clubului din Buzau pentru meritele deosebite legate de ajutorul acordat de Lions Club Buzau celor afectati  de zapada cazuta la sfarsitul lunii Ianuarie in satele izolate de lume din acest judet.

Multumim colegilor de la cluburile Lions din Bacau pentru implicarea in organizarea celui mai important eveniment lionistic anual.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2019 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search