Martisor Mislea Martie 2012

Martisor pentru femeile de la Centrul de Asistenta Mislea

 

Primavara este anotimpul in care natura revine la viata dupa o iarna lunga si geroasa, este anotimpul care ne umple inimile de fericire si lumina.

Luna Martie reprezinta bucuria de a oferi tuturor femeilor din viata noastra o floare, un dar, un martisor sau cel putin gandurile noastre bune. Luna Martie serbeaza femeia si tot ceea ce reprezinta ea pentru o lume intreaga.

In acest an, membrii Asociatiei Lions Club Ploiesti si-au indreptat atentia catre femeile aflate in Centru de Ingrijire si Asistenta pentru persoane adulte cu handicap din localitatea Mislea. Aici se afla 150 de persoane din care 100 de femei, fiecare purtand cu ea povestea vietii si a tristetii ei.

Centrul se afla intr-o localitate aflata intre Campina si Ploiesti. Aici a fost la inceput o manastire. Dupa secularizarea averilor manastiresti in timpul lui Cuza devine scoala corectionala pentru minori delicventi, apoi inchisoare. In locul unde a existat o manastire si apoi o inchisoare pentru femei, acum se afla Centrul de ingrijire si asistenta pentru persoane adulte cu handicap. Majoritatea persoanelor rezidente in cadrul Centrului Mislea sunt persoane varstnice care sufera de afectiuni cronice si sunt incadrate in categoria persoanelor cu handicap. Personalul Centrului este alcatuit din 116 angajati ce asigura asistenta medicala (medici,asistenti,farmacist,infirmiere), servicii de evaluare-recuperare-socializare (psiholog,asistenti sociali), servicii de consiliere si reintegrare familiala.

Membrii ai clubului Lions Ploiesti, au adus alimente necesare pentru pregatirea pranzului pentru toti batranii din centru, in ziua de 8 Martie 2012.

In jurul pranzului, in data de 8 Martie, mai multi membrii ai clubului din Ploiesti au vizitat fiecare batrana din centru si i-au daruit o zambila si si un mic cadou cu obiecte pentru igiena personala. Ziua a fost un prilej de bucurie deoarece de dimineata batranii au fost vizitati si de copiii de la gradinita, in clubul pe care centrul il detine.

Am stat de vorba cu ei ca si cum ne-am fi intors in anii copilariei noastre, ne-am amintit de bunicii nostrii care acum ne vegheaza din ceruri, le-am ascultat povestile si sfaturile, ne-am intristat vazand suferinta celor imobilizati si care ne priveau cu ochii tristi de pe acel pat de spital.

Speranta noastra este ca micul nostru gest a ajuns la inima lor si pentru un moment le-am luminat ziua la acest inceput de primavara.

Actiunea de anul acesta o completeaza pe cea de anul trecut de la caminul de batarni din Baicoi, si ne propunem ca, an de an, sa bucuram macar si pentru o zi sufletele unor oameni necajiti.

Roxana Neacsu, Carmen Tache-Lions Club Ploiesti

 

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2020 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search