Screening Diabet Valea Plopului Noiembrie 2012

                                Sreening pentru diabet la copiii de la Valea Plopului

Pe  14 noiembrie marcam Ziua Mondiala a Diabetului, o zi dedicata  informarii despre o boalacare afecteaza peste 350 milioane de persoane la nivel mondial.

Diabetul poate fi usor diagnosticat prin determinarea glucozei in sange (glicemia),iar tratamentele actuale alaturi de o dieta si un program de de exercitiu fizic pot asigura un control bun al bolii.

Asociatia Lions International deruleaza in fiecare an programe pentru depistarea din timp a valorilor ridicate ale glicemiei, pentru informarea populatiei asupra riscurilor si complicatiilor diabetului,dar si iluminarea in albastru a cladirilor reprezentative din fiecare oras implicat in aceasta actiune la nivel mondial.

Lions Club Ploiesti a organizat si in acest an un creening pentru diabet pe data de 30 noiembrie 2011, o zi de sarbatoare, a Sfantului Andrei, ocrotitorul romanilor si cel ce a fost primul dintre ucenicii Domnului Hristos. Am ales pentru aceasta Complexul de la Valea Plopului, infiintat de catre parintele Tanase, un om care si-a pus cu adevarat intreaga existenta in slujba lui Dumnezeu prin respectarea indemnului crestin de a ne iubi aproapele asa cum ne iubim pe noi insine.

Asociatia ProVita-pentru Nascuti si Nenascuti reprezinta lupta pentru viata a unui om a carui menire este de a readuce speranta in sufletul unor copii lipsiti de aparare si iubire, lipsiti de dragostea parinteasca si de bucuria unui camin adevarat .

Parintele Tanase, tata a sase copii a inceput un adevarat razboi impotriva avortului, iar mamele pe care le convingea sa-si nasca pruncii ii lasau in grija lui. De mai bine de 20 de ani are grija de copii abandonati, de copii fara parinti, de tinerii alungati din caminele de copii. In tabara din vale sunt acum peste 300 de suflete nevinovate ce se uita in ochii parintelui ca la un tata adevarat ce a gasit  forta si puterea de a construi case, de a strange fonduri pentru a asigura hrana si ingrijirea zilnica a acestora, de a-i trimite la scoala, dar si la biserica pentru ca invatatura sa faca parte din educatia lor.

Aici la Valea Plopului –Valea Screzii este o altfel de lume, unde egoismul nu exista, unde oamenii din comunitate sustin efortul parintelui luand in casele lor copii pentru a- i ingriji si a le oferi dragostea lor.

Aici, in acest colt de lume, unde bunatatea si speranta, iubirea pentru semeni si surasul copiilor si-au gasit pacea si linistea, membrii Asociatiei Lions Ploiesti au hotarat sa ajunga si sa realizeze testarea glicemiei pentru copiii aflati in acest complex. S-au facut testari pentru un numar de aproximativ 150 de copii de catre cadre medicale prezente la actiunea noastra: doamna doctor Poiana Diana si doamna asistenta Iuliana Gheorghe. Au fost depistate cateva valori anormale ale glicemiei, iar doamna asistenta medicala ce supravegheaza copiii, a promis ca va monitoriza in continuare mai atent evolutia acestora.

Asociatia Lions Ploiesti a donat copiilor din Valea Plopului alimente in valoare de 2500 lei constand in zaha ,ulei,faina,orez,dulciuri si fructe.

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2020 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search