Screening oftalmologic Octombrie 2011

Luni, 17 Octombrie 2011, Asociatia Lions Club Ploiesti a desfasurat actiunea de screening oftalmologic gratuit pentru copii scolari, clasele I, din scolile generale Blejoi si Ploiestiori. Au beneficiat de acest consult gratuit aproximativ 60 de copii cu varste curpinse intre sase si opt ani.

Clubul este la al doilea an in care in jurul datei de 15 Octombrie-Ziua Internationala a Vederii, desfasoara aceasta actiune de identificare a problemelor de vedere la copiii de varsta scolara sau prescolara.

Copiii identificati cu probleme vor fi indrumati catre cabinete de de specialitate oftalmologie pediatrica in vederea primirii unui tratament corespunzator ce poate duce la corectarea totala a deficientelor de vedere, tinand cont de varsta frageda a pacientilor.

Echipamentul Plus Optix utilizat pentru masurarea unor parametrii oftalmologici edificatori in identificarea problemelor de vedere, este un aparat modern, noninvaziv, care permite evaluarea copiilor de la varste foarte fragede, chiar de la 6 luni de viata. Vorbim practic de o poza pe care aparatul o face ochilor pacientului, urmand o scanare a imaginii, din care,  cu ajutorul unui software adecvat se imprima o fisa cu datele ce rezulta din masuratori.

Rezultatul interpretat ne poate indica existenta unor probleme de vedere care vor fi corectate mai departe  de catre un medic specialist.

Copii examinati au fost foarte receptivi si cuminti astfel ca activitatea a decurs foarte bine. La sfarsit ei au primit si cate un ou kinder de la membrii Clubului, ceea ce i-a incantat si si i-a multumit foarte tare.

Ingrijorator este faptul ca destul de multi copii au fost identificati cu probleme de vedere, aproximativ 60 % din total. Medicul nostru pediatru, Diana Poiana, membra a clubului, i-a indrumat prin scrisoarea medicala primita de fiecare copil, pe cei care au avut nevoie, catre cabinete de specialitate. Aceasta cat mai repede posibil deoarece problemele se vor rezolva doar daca se intervine la timp.

Actiunea de luni 17 Octombrie este prima dintr-o serie pe care dorim sa le desfasuram anula cesta in lunile Octombrie si Noiembrie, pentru copii scolari si prescolari din jud.Prahova. Speram noi sa beneficieze de control oftalmologic gratuit cat mai multi copii si totodata probleme sa apara la cat mai putini.

Screeningul oftalmologic se inscrie in seria actiunilor de prevenire si identificare precoce a problemelor de vedere la copii si va fi completat in luna Noiembrie si cu screening pentru diabet-pentru a marca si anul acesta Ziua Internationala a Diabetului.

“Vedere clara, ochi sanatosi” este deviza sub semnul careia membrii ai Clubului Lions Ploiesti vorparticipa cu daruire, ca si anul trecut, la actiunile de screening oftalmologic pentru copii, sperand ca prin activitatea lor sa contribuie neconditionat la identificarea si reducerea problemelor de vedere.

 

LIONS

Lions Clubs International reprezinta cea mai mare organizatie pentru servicii umanitare din lume, formata din oameni cu o pozitie sociala si morala recunoscute, capabili de a imbunatati soarta celor nevoiasi, uniti prin prietenie si animati de dorinta de a servi.LIONS PLOIESTI

Lions Club Ploiesti


©2023 LIONS CLUB PLOIESTI - Designed by LIONS 2017

Search